fredag 7 maj 2010

Matchmaking


Gråa Koala och svarte Torkel har funnit varandra hos Katthjälpen. Torkel kommer från ett stall där döden lurade bakom hörnet och Koala fångades in på en sopstation i grevens tid även hon. Hur hon hamnat där vet vi ej men troligtvis med någon av sopbilarna. Dessa två kissar söker nu ett jourhem eller ett permanthem tillsammans.

Torkel axlar rollen som storebror och är den mer tänkade av dessa två. Han är inte den som förhastar sig utan vill gärna se på vad som pågår och sker innan han ger sig in i något. Han är för övrigt även väldigt ordningsam då han alltid kollar att inget torrfoder ligger kvar på matbänken efter att katterna blivit utfodrade. Han ser det som sin plikt att även kolla alla matskålar och öppna ytor så att inga torrfoderkulor ligger och skräpar där heller. Om det så gör så offrar sig Torkel och äter upp dem. Han har en underbart mjuk päls och blir gärna klappad på huvudet och under hakan, när det passar honom vill säga. Han är dock lite reserverad mot allt nytt och det kan därför vara på sin plats att låta han få närma sig i sin takt, fundersam som han är.

Koala är den lilla tjejen som har så mycket spring i benen att det bär av åt alla håll och kanter, högt och lågt. Det är lek som gäller för hela slanten, bollar, tunnlar, små möss, allt roligt att härja med och det hela tiden bara. Det är bara ibland hon hinner med lite mat och så sova med Torkel i tygpåsen eller i igloon, sen lek igen. Koala är oerhört nyfiken och går gärna efter och tittar på vad man gör, hon vill dock ej att man tar i henne eller närmar sig henne då hon är i farten. Liggandes på sin mysställen så är hon jätte-nöjd med att bli klappad och kelad med och då t.o.m spinner och blundar tills hon kommer på att hon måste leka igen.
Så jourhem eller permanent hem..hör av er till oss.

En jättelyckad kombination har det blivit för dessa två katter som mot alla tidigare odds nu har ett härligt och långt liv framför sig.

3 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt att höra hur bra dessa två katter har fått det med tanke på att oddsen inte var bra från början. Och att skygga katter kan få ett alldeles utmärkt härligt liv bara dom får ta det i sin egen takt och tillåts det. Det behövs ju fler föreningar än Göteborgs Katthjälp som arbetar på det viset.

    SvaraRadera
  2. löste detta hos KKS:

    2010-05-08; Tjusige Otto behöver mycket akut ett stöd- eller permanent- hem!
    Han måste få ett hem inom en vecka annars avlivas han!

    SvaraRadera
  3. Till Anonym: Vi ser inte sammanhanget med ditt kommentar och blogginlägget? Att KKS lägger ut avlivningshot på deras egen hemsida är kanske något man borde ta upp med de själva.

    SvaraRadera