måndag 21 juni 2010

Sol, värme, öppna fönster och KATTER SOM RYMMER

I dessa sommar-tider med mycket sol och värme så är det extra viktigt om man har innekatter att man EJ öppnar fönster, altandörrar, balkongdörrar. Man ska inte ens öppna på glänt för att vädra eller släppa in lite frisk luft. Vädra ut hemma genom att ha katterna i ett stängt rum medans ni då får in den friska luften i de andra rummen. Det är en idiot-säker metod. Lämna ej heller fönster på vädring inte ens med nån millimeter oavsett om ni är hemma eller ej. Göteborgs Katthjälp fullkomligt drunknar i mail och annonser om katter som rymt de sista tiden just genom öppna fönster, fönster på glänt etc.
Det är verkligen ett ögonblickverk för nyfikna katter att rymma ut, men det är en helvetisk påfrestande resa att sen försöka fånga in dem igen....så TÄNK EFTER FÖRE och hålla stängt hemmavid i sommartid.
Skicka gärna detta vidare till alla du känner så kanske det bidrar till att antalet katt-rymningar minskar nu när värmen ska hålla i sig.

2 kommentarer:

  1. Jag är jättenoggran men min lilla älskling är så himla föriktig så han tycker det är obehagligt med det öppna balkongfönstret. Men man kan ju aldrig veta kommer det en roliga fluga så kan han ju glömma det. Full koll är det bästa,som att ha småbarn :-)

    SvaraRadera
  2. En annan metod är ju att göra ett galler med en stabil ram och starkt finmaskigt nät (givetvis av stål eller vad man nu kallar det), gärna i dubbla lager, som man kan sätta framför fönstret och fästa med hakar i fönsterkarmen, då kan man vädra och kissen kommer inte ut. Den metoden praktiseras året om hemma hos mig för jag vill då inte ha något kattfall från tredje våningen.

    SvaraRadera